Heen en weer schrift

Ik werk graag met een (heen-en-weer) schriftje welke de vraagouder aanlevert. Dit schriftje heeft de functie van een soort van dagboek waarin ik belangrijke gebeurtenissen noteer om eventueel rekening mee te houden. Daarnaast is het leuk om hier later in terug te kijken.
In het schrift wordt alle belangrijke informatie opgenomen van de vraagouders (bijv. telefoonnummers e.d.), maar ook nummers van de huisarts, en tandarts (eventueel opa’s en oma’s) zodat deze in geval van nood snel te raadplegen zijn.
Binnen dit schrift wordt de dagindeling (of ritme van het kind) en bijzonderheden genoteerd om rekening mee te houden bij een nieuwe opvangdag.
Aan het einde van elke opvangdag schrijf ik een stukje van de eventuele gebeurtenissen en bijzonderheden van die dag.

Luiers

Gebruikte luiers geef ik mee naar huis. Aangezien ik zelf geen luier-dragende kinderen meer heb, heb ik ook de faciliteiten niet meer om deze (periodiek) af te voeren. Mocht u kiezen voor wasbare luiers is dat voor mij geen probleem.

Ziek

Het kan uiteraard voorkomen dat uw kindje getroffen wordt door een griepje of anderzijds. Helaas zijn wij genoodzaakt vanaf het moment van ziekte melding van het gastkindje tot zes weken na afmelding te factureren. Zou er onverhoopt iets meer aan de hand zijn kunnen we uiteraard altijd in goed overleg het contract eventueel voor een bepaalde periode stopzetten.

Wanneer het zou gebeuren dat ik onverwacht ziek zou zijn komen de uren te vervallen en worden deze uiteraard niet door gefactureerd.

Vakantie

Gelieve vakanties en vrije dagen minimaal één maand van te voren door te geven zodat ik hier rekening mee kunnen houden in de planning. Anders ben ik helaas genoodzaakt de uren door te factureren.

Uiteraard zal ik onze planning omtrent vakantie planningen ruimschoots van tevoren met jullie delen.

Overig

Heeft u al een kind bij mij in de opvang en bent u weer in blijde verwachting dan is het doorgaans praktischer dat uw oudste kind bij mij blijft komen tijdens uw verlof. Eventueel minder frequent als er meerdere dagen worden afgenomen. Dit alles uiteraard in goed wederzijds overleg. Zo blijft uw kind gewend aan het ritme, uiteraard hoop ik de nieuwe telg ook een plekje te geven in onze opvang mits deze nog niet vol is. Doorgaans probeer ik op de wat langere termijn hier wel rekening mee te houden.

Uren

Gemaakte uren worden afgerond op een kwartier, wel zo eerlijk. Qua uren ben ik vrij flexibel, het is mogelijk dat uw kind voor of na het eten afgehaald wordt. Zo kunt u rustig u werk afronden en uw kind alsnog later ophalen. Zou u later komen dan gepland is het natuurlijk prettig dat u dit laat weten middels WhatsApp, Mail of een belletje.

Aan het eind van de maand vul ik de afgenomen uren in op de site van Kinop en aan u de taak deze eventueel te controleren en te accorderen.