De huiskamer is voorzien van een deur met de klink omhoog naar de trap. Op de verdieping waar de gastkinderen slapen is de trap beveiligd met een traphek.

Ik gebruik geen box, omdat mijn ervaring is dat de kleine kinderen daar niet veel inzitten ofwel het niet fijn vinden. Ook neemt deze teveel ruimte in wat de speelruimte verkleint. Mocht het zo zijn dat het wel wenselijk is heb ik een extra campingbed welke als box kan fungeren in de woonkamer.

Tijdens het eten zet ik uw kind in een kinderstoel. Grotere kinderen kunnen op een gewone stoel, eventueel voorzien van een stoelverhoger.

Voor het (middag)slaapje maak ikĀ  gebruik van een duo-bedje of inklapbaar ledikant. Er is een speciale (toegewijde) kamer voor de gastkinderen met cameratoezicht. Al onze stopcontacten zijn voorzien van kinder beveiliging.

In de wijk zijn meerdere speelveldjes en een speeltuin aanwezig waar de gastkinderen even lekker kunnen uitleven. Bij mooi weer kunnen we uiteraard ook de tuin in.

In het geval van een volledige bezetting heb ik de beschikking over een duowagen met sta-plankje, zodat we toch mobiel kunnen zijn.